utcakutyaindahouse

Befogadtam egy használt kutyát. És te? Falkavezér-e vagy? A malackaraj kutyáinak blogja.

Utolsó kommentek

Hihetetlen, de megint harc volt terrier öcsivel

2010.09.07. 19:30 Papirocks

Én már a határon, ami neki semmi. Azt hiszem, ha ennél durvábban nyomom le, megölöm, meg se érzi. Morgok a pofájába, elfordítja. Mondják az okosok, kutyává kell válni, simán kutyábban vagyok szocializálva mint bárki, de egy tízkilós terriert a földre fojtva úgy ver a szívem, mint a kékcinkéé, a szagom tutira kicsavarodik, meg a szívverést is hallja kis kedvencünk, éppencsak nem röhög a pofámba az ujjaim közül. Megijedek magamtól, egy kiskutyát terrorizálok, jaj, gyengébb nálam, és ITT BASZOM EL MEGINT. Mert erősebb.

Most leviszem egy kicsit menetelni, remélem esni fog, jól esne.

Legyen kan, felnőtt, agresszív, erőszakos, lehetőleg sérült, félszemű, vagy csak csúnya. Hozzuk el azt a kutyát, ami talán senkinek se kell. Mert mi tudjuk, volt már ilyen.

Így jutottunk a szép és törzskönyves, de sánta terrierhez. Ettől még nem könnyebb nekünk.

Ez a blog segít hasonló helyzetben lévő falkavezéreknek. Vagy akik azok szeretnének lenni. Vagy segít nekünk, a bizonytalan, sötét órákban. Egyelőre a mi pozíciónk sem elég szilárd. Egyáltalán nem szilárd, de annak kell lennie. Hogy neki jó legyen.

3 komment

Címkék: beköszöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://utcakutyaindahouse.blog.hu/api/trackback/id/tr162278537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozsdamentes Arcél 2010.12.14. 07:59:26

Szem könnybelábad, nekem is voltak befogadott kutyáim (kan dobermann, kan foxterrier)... Az utcai/menhelyi élet egyetlen napját sem lehet meg nem történtté tenni, mind nyomot hagy...
De sokat segít a következetesség. És az, ha az ember tudja, hogy kutyáéknál így működik: más a fájdalomküszöbük (k*va magas), a megaláztatás érzése is máshol kezdődik náluk, mint a "felsőbbrendű" humanoidoknál.
Amit én elbasztam és ma már máshogy csinálnám: leszorítani NEM idegből-erőből kell. Automatizmus, hogy ha már lent van a földön és már nem harcol, lent marad, ha enyhén, higgadtan fogod-nyomod a nyakát. Legalábbis elméletileg így van Cesar Millan szerint. Nézed a sorozatát? Rengeteget lehet belőle tanulni (bár a jól felépített, sokkutyás falkával történő szocializálást elég kevesen tudjuk megvalósítani :/ ) Persze az is külön történet, hogy hogyan legyen az ember _tényleg_ higgadt ilyen helyzetekben..

hopp-hopp 2010.12.15. 21:16:20

az én lilo kutyám dög szagú volt - amikor felfedeztük. most egészen jól van - nincsen elkényeztetve - de mégsem tudom megvalósítani a falakvezérségemet a kéttagú falkánkban.
kicsi, akaratos és határozott - jobb mint én :)
süti beállítások módosítása